De pronostiek van de Pitboss voor Play-Off 1: speeldag 9

21/05/2015

Om te beginnen kunnen we niet rond AA-Gent heen. De Pitboss geloofde niet dat AA-Gent in staat was om kampioen te spelen. Ere wie ere toekomt, ze zijn het tegendeel aan het bewijzen. Chapeau voor Gent. AA-Gent staat 4 en 5 punten voor op respectievelijk Anderlecht en Brugge. Alleen een klein mirakel kan ze nog van de titel houden. Als je beide andere teams Anderlecht en Club ziet acteren, kun je moeilijk geloven dat één van beide teams momenteel in staat is om 6/6 te halen. Dit is voorwaarde nummer één willen ze nog kampioen spelen. Alleen op basis daarvan zal AA-Gent kampioen spelen. Ze spelen beter voetbal dan Anderlecht en Brugge en ze hebben zeker ook de beste trainer, alhoewel Michel Preud'homme juist werd uitgeroepen tot trainer van het jaar. Club Brugge had natuurlijk die prachtige campagne in de Europa League. Hein zal zich volgend jaar op het internationale toneel kunnen tonen. AA-Gent komt niet alleen tactisch maar ook qua fysieke presence zeer sterk voor de dag. Dit zijn toch wel de handelsmerken van Hein die we in al de ploegen die door hem werden gecoacht, konden opmerken. Overal waar hij komt, lijken de spelers grote stappen te zetten op fysiek vlak. Kijk maar naar Brecht Dejaeghere en Benito Raman, beide spelers waar hij wel al een aantal jaar mee heeft kunnen werken.

Nicolas Lombaerts, net kampioen geworden met Zenit Sint Petersburg, speelde 10 jaar geleden bij Gent en zei toen in 2005: " Binnen 10 jaar speelt dit Gent in een nieuw stadion kampioen". Profetische woorden waren het. AA-Gent is met zevenmijlslaarzen de achterstand op Anderlecht en Brugge aan het goedmaken qua budget. Onderweg moeten ze KRC Genk al ingehaald hebben als je hoort dat ze waarschijnlijk Peter Maes zullen verliezen aan Standard omdat ze moeten besparen. Er staat iets in Gent. Een nieuw stadium, een sterke trainer en een ploeg waar je mits de nodige versterkingen zeker mee weg kan. 18 miljoen euro ontvangt AA-Gent straks als kampioen omdat het rechtstreeks deelneemt aan de prestigieuze Champions League.
Bij Club Brugge is Verhaeghe hartstikke jaloers op Ivan De Witte. Hij droomt al van een titel en een nieuw stadium sinds hij voorzitter werd in 2011. In zijn 5 jaar Club Brugge heeft hij één beker gepakt. Zijn ambitie was om de kloof op Anderlecht te dichten. In die vijf jaar is Anderlecht 3 keer kampioen gespeeld en Club Brugge geen enkel keer. Er is dus nog wat werk aan de winkel voor Bart Verhaeghe. Pas op, de man kennende zal hij ook niet rusten vooraleer hij met Club Brugge in hun nieuwe voetbaltempel kampioen. Zeker nu hij ziet wat dit allemaal teweeg brengt bij die andere topploeg in Vlaanderen. Alleen te hopen dat het niet nog eens 10 jaar duurt vooraleer dit er komt.

 

Dan even iets helemaal anders, de pronostiek van de pitboss. Met nog twee speeldagen te gaan hebben we een nieuwe leider: Van Herck Charles. Charles scoort al heel de competitie constant en is nu opgerukt naar de (gedeelde). Komende zondag weten we wie de uiteindelijke winnaar zal zijn van deze competitie. De top 4 staat nog op een zakdoek en ook daarachter is een peletonnetje met 11, 10 en 9 punten die nog perfect kunnen winnen. Ze zullen dan wel een bonus moeten scoren door de winnaar van de drie wedstrijden juist in te schatten of juiste scores van individuele wedstrijden te voorspellen. Het belooft nog spannend te worden. Zo komen wij de pronostiek van de pitboss voor dit weekend:

 

Charleroi - Club Brugge 1-1

AA-Gent - Standard 3-1

KV Kortrijk - Anderlecht 1-2

 

 

undefined