De pronostiek van de Pitboss voor Play-Off 1: speeldag 10

23/05/2015

De laatste speeldag doet er niet meer echt toe. De kampioen is gekend en het is AA-Gent. Dit rijmt. AA-Gent heeft Anderlecht en Brugge en zelfs ook de Pitboss een neus gezet. Een blauwe Cuberdon dan nog. Elke supporter kreeg een nieuw ontworpen blauwe Cuberdon met bosbessen en citroen na het kampioenschap. Een knipoog naar de originele paarse Cuberdons, een lokale Gentse delicatesse. Manager Michel Louwagie vatte het goed samen: "Club Brugge was de beste voor 31 december, wij vanaf 1 januari. Daarom is de titel verdiend"
Hij heeft gelijk want het zwaartepunt van de Belgische competitie ligt na Nieuwjaar, met de PLay-Offs. Elk jaar onderstreept dit systeem dat alles voor Nieuwjaar eigenlijk voorbereiding is. Met de jaarwissel kun je een halve nieuwe ploeg kopen. Als je maar zorgt dat je er staat tegen de start van de Playoffs. Als dat eventjes kan met een achterstand van een punt of 2-3. Dat wil zeggen dat je in de reguliere competitie tot bijna 6 punten mag achterstaan. Je zou zelfs kunnen argumenteren dat je beter met een kleine achterstand aan Play-Off 1 begint dan volledig op kop. De stress en de spanning in Play-Off 1 is enorm en de ploeg die als eerste start, moet vanaf de eerste dag met al die druk kunnen omgaan. Bij Club Brugge was het echt van moeten. Uiteindelijk gaat AA-Gent met de eerste prijs lopen en in de Championsleague- campagne van 2015-2016 zullen de eerste grote namen komen spelen in de Ghelamco-arena. Voorzitter Ivan de Witte droomt van Real Madrid, Barcelona of Bayern München.

 De Blauwe Cuberdon

 

Waar gaat het nu nog om op de laatste speeldag. De strijd om de tweede plaats gaat tussen Club Brugge en Anderlecht. Door het gelijkspel van Anderlecht tegen Kortrijk is Club weer over Anderlecht naar de tweede plaats gesprongen. De tweede plaats geeft toegang tot de 3de voorronde van de Championsleague. Als je deze ronde overleeft dan wacht de 4de ronde tegen een mogelijke klepper zoals Manchester United. Club Brugge is immers niet beschermd. Als Anderlecht tweede zou worden dan krijgen ze mogelijks wel een beschermd statuut in de 4de ronde. Als je er in deze 4de ronde uitligt dan wordt je opgevist en ga je mee naar de poules van de Europa League, net zoals de derde van onze competitie. De pitboss ziet zowel Anderlecht als Club Brugge thuis winnen, waardoor Club Brugge uiteindelijk tweede wordt.

 

 

Ook wie vierde eindigt zal bepaald worden op de laatste speeldag in rechtstreeks duel tussen Standard en Charleroi. Charleroi volgt op één punt van Standard en moet gaan winnen op Sclessin om de vierde plaats in extremis in de wacht te slepen. De vierde in de stand speelt dan tegen de winnaar van Play-off 2, Lokeren of KV Mechelen voor het laatste Europese ticket. Een ticket dat toegang geeft tot de Europa League. De pitboss ziet Standard de punten thuis houden tegen Charleroi en zo de vierde plaats veilig stellen.

 

Club Brugge - KV Kortrijk: 2-1

Anderlecht - AA Gent: 2-1

Standard - Charleroi: 2-1

 

 

 

undefined